Mbretëria e Bashkuar e goditur rëndë nga epidemia, Mbretëresha jep lajmërimin e papritur. Veprimi i rrallë i saj në 68 vitet e fundit

Mbretëresha britanike Elizabeth II do të mbajë një fjalim të rrallë televiziv ndaj kombit. BBC shkruan se ajo do t’i drejtohet qytetarëve britanikë në një transmetim televiziv të Dielën dhe kjo është njoftuar nga “Buckingham Palace”.

Mbretëresha ka pezulluar detyrat e saj mbretërore dhe aktualisht është në Kështjellën ëindsor në Berkshire me Dukën e Edinburgh.

Muajin e kaluar ajo dha një mesazh për shpërthimin e epidemisë në vend, duke thënë se Mbretëria e Bashkuar “po hyn në një periudhë shqetësimi dhe pasigurie të madhe”.

Adresimi i së Dielës ndaj kombit do të jetë i katërti fjalim gjatë mbretërimit të saj 68-vjeçar, përtej mesazhit të saj tradicional që mbahet në ditën e Krishtlindjes.

Tre fjalimet e tjera të mëparshme erdhën pas vdekjes së nënës së Mbretëreshë në 2002, përpara funeralit të Princeshës Diana në 1997 dhe rreth Luftës së Parë të Gjirit në 1991.