Si të pish me shefin pa humbur vendin e punës!

Disa gjera janë të rrezikshme të bëhen nën shoqërinë e shefit. Por nëse doni që ngjisni shkallët e karrierës, duhet të krijoni marrëdhënie konsoliduese dhe një nga mundësitë tuaja më të mira për ta bërë këtë është në një bar. Por nëse nuk jeni strategjik dhe i kujdesshëm hiqni dorë sepse mund të humbni kontrollin.

Peter Bregman, Drejtor Ekzekutiv dhe autor i Four Seconds thotë se duhet të ndaloni të bëni gjëra të pakujdesshme që të merrni rezultatet që dëshironi.

Rezultati pozitiv është që shefi juaj e lë pijen dhe thotë:-“Ky është një person me të vërtetë i mirë “.

Rezultati negativ është që shefi juaj largohet dhe të thotë:-“Oh zot, unë nuk mund ta besoj atë që sapo tha ai djalë!”

Këtu është udhëzuesi hap pas hapi i Bregman për të bërë përshtypje më të mirë.

Ji i vërtetë
“Duke qenë shef vetë, gjëja e fundit që dua kur shkoj të pi me dikë është që ata të jenë pozitivë”, thotë Bregman. Në fund të fundit, shefi juaj është një person dhe u pëlqen të lidhen me njerëzit e tjerë. Jini të respektueshëm, por jini të mirëfilltë.

Mos bëni një përmbledhje të performancës suaj
Thyejeni akullin duke folur për një përvojë të përbashkët; një projekt i kohëve të fundit është një lojë e drejtë, por mos kërkoni për feedback, thotë Bregman. “Ju jeni në një bisedë. Flisni për një takim ku keni qenë apo diçka që i intereson shefit tuaj. Nëse ka ndonjë gjë që ju dëshironi të mësoni ose të dini rreth tij ose saj, është koha e mirë që ta pyesni atë gjithashtu.

Mos u bëni lajkatar
Mos bëni servilin sepse kjo është një shfaqje e shëmtuar. Ju nuk duhet të pajtoheni me gjithçka që thotë shefi juaj, sepse kjo mund të linte një shije të keqe tek ai.

Shmangni negativitetin
Ky nuk është koha për tu përqendruar në lidhje me djalin që nuk po tërheq peshën e tij në ekipin tuaj. “Ju nuk duhet të jeni urrejtës,” thotë Bregman. Ju nuk duhet të bëni thashetheme për për njerëzit e tjerë. Nëse ka paragjykime ose gjëra për të cilat jeni inatosur ose frikë, mbajini ato vetë. Nëse përfundoni duke thënë diçka që lë një shije të keqe në gojën e shefit tuaj, ai do të rimarrë një perceptim negativ për ju përsëri në zyrë.

Mos e teproni me pijen
Edhe nëse shefi juaj vazhdon të pijë, ju duhet të jeni të kthjellët. Rreziku i katastrofës është shumë i madh përballë shefit. “Kur jam me klientë, gjithmonë pi më pak se ata. Udhëzimi im i përgjithshëm është, mos u dehni, “thotë Bregman. “Nuk keni nevojë t’i dëshmoni asgjë shefit tuaj në këtë arenë të veçantë. Nëse nuk pini, është mirë. Nëse pini, bëjeni atë në mënyrë të moderuar”./Top Channel