Si ta kuptoni nëse dikush po i fsheh ndjenjat ndaj jush?

Ata vendosin një rrotullim pozitiv mbi gjërat negative në jetën e tyre

Njerëzit që fshehin ndjenjat e tyre përpiqen, sa më shumë që të jetë e mundur, t’u tregojnë njerëzve përreth tyre se janë mirë. Pra, ata mbeten optimistë që nuk mund të lagështohen edhe nëse jeta u ka hedhur atyre shumë sfida.

Ata janë shumë të angazhuar me punë

Dikush që mund të fshehë ndjenjat e tij, ka nevojë për shpërqendrime, kështu që ata nuk duhet të merren me emocionet e tyre. Pra, ata qëndrojnë në zyrë vonë natën. Ata e mbajnë të rezervuar kalendarin e tyre shoqëror. Për më tepër, ata përfshijnë në shumë rekreacione dhe aktivitete që marrin kohën dhe vëmendjen e tyre.

Është më e lehtë për këta njerëz që të zënë veten me gjëra për të bërë edhe nëse dita e tyre është e mbushur me bllokime kjo i bën ata të lodhen fizikisht.

Ata tërhiqen nga njerëzit që kanë më shumë rëndësi

Ndërsa njerëzit që shtypin ndjenjat e tyre mund të përpiqen ta bëjnë veten të zënë, disa tërhiqen nga njerëzit e rëndësishëm në jetën e tyre si mekanizëm i tyre përballimi. Ata e bëjnë këtë për tu mos përballur me emocionet e tyre, të cilat ka të ngjarë të shkaktohen nga ata nga të cilët ikin.

Shkëputja mund të sjellë paqe të përkohshme të mendjes. Sapo kanë varrosur ndjenjat negative thellë në psikikën e tyre, ato shfaqen sikur asgjë nuk ka ndodhur. Por ky mekanizëm përballimi ka rreziqet e tij.

Më para do të meren me problemet e të tjerëve se sa të vetat

A njihni dikë që po kalon diçka, por është akoma i gatshëm të ndihmojë një mik tjetër në një krizë? Është e mundur që ajo po maskon ndjenjat e saj duke përvetësuar veten në dikë tjetër. Ajo shmang trajtimin e problemeve të saj duke shpenzuar kaq shumë kohë duke punuar për problemet e njerëzve të tjerë.

Mendoni për këtë në këtë mënyrë:

Ndonjëherë është më e lehtë të zgjidhësh problemet e njerëzve të tjerë sesa ato të tuat.

Dhënia e këshillave të miqve tuaj ju vë në një pozitë më të mirë për t’u larguar nga problemi.

Mund të duket se po mendoni me më shumë qartësi.

Por nëse nuk pranoni të merreni me pasojat e problemeve tuaja, kjo do të thotë që ju me siguri nuk po zbatoni këshillat tuaja.

Ata bëjnë sjellje vetëshkatërruese

Kur një person është i mbingarkuar me emocione, ai mund të kthehet në sjellje vetë-shkatërruese për të përballuar. Disa shembuj të vetë-shkatërrimit përfshijnë:

arësia ndaj drogës

Varësia ndaj intimitetit edhe me të huajt të rastit

Sabotimi i lumturisë ose suksesit të tyre

Abuzimi me alkoolin

Vetë-lëndim

Çregullime te ngrenies

Përpjekje për vetëvrasje

Takim me njerëz që janë ndikime të këqija