Sanremo 2024/ Për herë të parë pas 10 vitesh fiton një grua! Triumfon “vajza e artit”, Angelina Mango

Angelina Mango është 22-vjeçarja e cila triumfoi mbi të gjithë në festivalin “Sanremo 2024”, duke rrëmbyer çmimin e parë mes artistëve të tjerë.

Mango me këngë “La noia”, ka marrë 40.3% të totalit të votave, nëpërmjet televotimit, Press Room-it dhe jurisë.

Po ashtu, Angelina Mango është e gruaja e parë që fiton Sanremon pas 10 vitesh, ku një fituese grua ka qenë më 2014, kur Arisa fitoi me këngën Controvento.

Ndërkohë në finalen e edicionit të 74-të të festivalit të Sanremos, Geolier u rendit i dyti, ndërsa e treta ishte Annalisa.

Renditja:

Angelina Mango
Geolier
Annalisa
Ghali
Irama
Mahmood
Loredana Bertè 8
Il Volo 9
Alessandra Amoroso
Alfa
Gazzelle
Il Tre
Diodato
Emma
Fiorella Mannoia
Kolors 17
Rain
Saints
Negramaro
Dargen D’Amico
Ricchi e Poveri
BigMama
Rose Villain
Clara
Renga Nek
Maninni 27
La Sad
BNKR44
Sangiovanni
Fred De Palma

panorama.al