Robin Krasniqi martohet në Xhami (FOTO)

Ish-kampioni botëror i bokist, Robin Krasniqi, ceremoninë e martesës me gazetaren dhe moderatoren, Marigona Krasniqin, e ka bërë në një xhami në lagjen Mati 1 të Prishtinës.

Hoxha i xhamisë, Fadil Musliu, tha se Haxhi Krasniqi është praktikues i fesë islame që pesë vite, dhe siç thotë ai, këto vite janë më të lumturat në jetën e tij.

“Kurorëzimi është bërë sipas parimeve islame”, tha për Klankosova.tv hoxha Musliu.

”Ka qenë atmosferë familjare me të afërmit e tij dhe me prezencën time dhe dy hoxhallarëve të nderuar”, shtoi ai.

Dasma myslimane, e njohur gjithashtu si ceremonia e Nikahut, është një nga rastet më të festuara në Islam, sepse martesa është një traditë profetike. Me më shumë se 1.9 miliardë myslimanë në mbarë botën, traditat e ndjekura në një martesë mund të ndryshojnë shumë në varësi të familjeve, sekteve dhe kulturave, por bazat e ceremonisë së Nikahut dhe martesës si myslimanë janë gjithmonë të njëjta.

Tradicionalisht, ceremonia e Nikahut shpesh zhvillohet në një xhami dhe udhëheqësi ose imami i xhamisë kryen Nikahun. Shumica e çifteve do të caktojnë një kohë për Nikah dhe do të ftojnë familjen dhe miqtë të marrin pjesë në ceremoni. Në traditën islame, nikahu supozohet të jetë sa më i thjeshtë që të jetë e mundur, në mënyrë që të mos i ngarkojë çiftit një barrë financiare.

Për shumë myslimanë, është ceremonia e martesës islame ajo që llogaritet si dasma aktuale, dhe jo konfirmimi ligjor i asaj dasme në një zyrë regjistri.