Pse duhet konsumuar vezë çdo mëngjes?

Konsumi i vezëve është shumë i dobishëm për shëndetin e përgjithshëm.

Përmban të gjitha lëndët ushqyese thelbësore që kërkohen nga trupi.

Për më tepër, vezët janë burimi potencial për të rritur marrjen ditore të proteinave. Ka disa efekte në trup nëse konsumoni një vezë çdo ditë për mëngjes.

Ju mbajnë të ngopur për një kohë më të gjatë

Konsumimi i vezës për mëngjes është i dobishëm në krahasim me bukën e thekur ose drithërat. Yndyra dhe proteina në vezë ruajnë nivelin e energjisë dhe ju mbajnë të ngopur për një kohë të gjatë.

Janë burim i proteinave

Vezët konsiderohen si burimi më i mirë i proteinave. Konsumi i vezëve për mëngjes siguron të gjitha aminoacidet thelbësore që ne zakonisht marrim nga dieta e përditshme.

Humbja e peshës

Vezët gjithashtu përshpejtojnë procesin e humbjes së peshës. Nëse konsumoni vezë për mëngjes, atëherë veza siguron ndjesinë e ngopjes. Kjo do të zvogëlojë rrezikun e ngrënies së tepërt. Prandaj ndihmon në humbjen e peshës.

Forcon sistemin imunitar

Vezët përmbajnë gjithashtu një lëndë ushqyese selen që përmirëson sistemin imunitar dhe rregullon hormonin e tiroides. Për më tepër, konsumi i vezës për mëngjes parandalon infeksionet dhe ndërton një sistem të fortë imunitar.

Mbron trurin tuaj

Vezët janë gjithashtu të dobishme për trurin. Veza përmban lëndën ushqyese thelbësore të quajtur kolinë, të cilat promovojnë shëndetin e trurit. Për më tepër, mungesa e kolinës rrit rrezikun e demencës.