Pse çdo martesë ka këtë problem serioz në marrëdhënie?

Shumë njerëz besojnë se martesa duhet të jetë e lehtë dhe se nëse keni probleme serioze në marrëdhënie, diçka nuk shkon. Por martesa juaj nuk ka përfunduar vetëm sepse ju dhe bashkëshorti juaj keni probleme.

Ju mund të pyesni veten: “Pse martesa jonë është kaq e vështirë kur të gjithë të tjerët duket se kanë marrëdhënie kaq të shëndetshme?”

Kjo temë përsëritet në shumë martesa, pasi çiftet shikojnë miqtë e tyre kur janë bashkë ose lexojnë postimet e tyre në Facebook.

Duket sikur të gjithë të tjerët po ecin kaq mirë dhe po argëtohen aq shumë, kështu që çfarë nuk shkon me ju?

Vendosni dy njerëz së bashku edhe dy njerëzit më të përsosur dhe do të ketë konflikt.

Edhe martesat më të suksesshme kanë probleme serioze në marrëdhënie, por ajo që i veçon çiftet më të lumtur është të mësoni se si të përmirësoni komunikimin në martesën tuaj, në mënyrë që të dini se si t’i përballoni këto çështje dhe t’i kaloni ato.

Kur lindin probleme brenda martesës, kjo nuk do të thotë që nuk mund të jeni bashkë.

Do të thotë që ju dhe bashkëshorti juaj jeni normal dhe se duhet të kuptoni se çfarë do të bëni së bashku për të kapërcyer këto pengesa.

Mësoni të dëgjoni me zemrën tuaj, si dhe me veshët tuaj! Dëgjojeni vërtet bashkëshortin tuaj dhe respektoni nga vijnë.

Flisni për atë që dëgjoni dhe si ndiheni për atë që keni dëgjuar dhe flisni kur partneri juaj kujton se është ndjerë kështu herën e parë.

Flisni për çdo problem të marrëdhënies dhe lëreni personin tjetër të ndiejë me të vërtetë emocionet që janë aty.

Më pas, punoni së bashku se si ta zgjidhni problemin.

Kryefjala.com