Përdhunim në grup i një studente: ish-lojtari i Genoas, Portanova, dënohet me 6 vjet burg

Manolo Portanova u dënua me 6 vite burg nga gjykata e Sienës për dhunë seksuale në grup. Vendimi lidhet me abuzimin ndaj një vajze në një apartament në qendrën historike, natën mes 30 dhe 31 majit 2021. I gjykuar me të njëjtin vendim edhe xhaxhai i lojtarit të Genoa. Të dy kishin zgjedhur procedurën e shkurtuar. I dyshuari i tretë, i cili në vend të kësaj zgjodhi procedurën e zakonshme, u akuzua në fund të seancës paraprake.

Manolo Portanova mori pjesë personalisht në seancën, e cila u zhvillua me dyer të mbyllura. Gjyqtarja Ilaria Cornetti ka pranuar të gjitha kërkesat e prokurorisë, të mbështetura nga prokurori Nicola Marini, ndaj futbollistit. Përveç dënimit me 6 vjet, gjyqtari i caktoi Portanova një pagesë të përkohshme prej 100,000 euro në favor të vajzës që ai abuzoi. 20,000 euro të tjera në favor të nënës së vajzës dhe 10,000 euro të tjera në favor të shoqatës “ Gruaja thërret Gruan” e cila është paraqitur si palë civile.

Vajza denoncoi se ishte përdhunuar nga tre të pandehurit të rritur gjatë një feste private në një apartament në qendrën historike të Sienës. Minoreni, sipas rrëfimit të viktimës së dyshuar të përdhunimit, e kishte filmuar atë që po ndodhte me celular. Hetimet nga organet e drejtësisë, pas denoncimit të studentes, përfunduan në fund të muajit mars.

Në qendër të procedurës është edhe video e xhiruar me celularin e një të pandehuri. Aty janë filmuar momentet e sulmit të dyshuar seksual. Në fund të korrikut, vajza ishte dëgjuar për shtatë orë gjatë marrjes në pyetje. Në shtator, ajo hodhi poshtë një ofertë për dëmshpërblim të paraqitur nga avokati mbrojtës i lojtarit. Gjatë seancës së mëparshme Manolo Portanova kishte bërë deklarata spontane duke përsëritur pafajësinë e tij. E avokatët mbrojtës kishin kërkuar lirimin e klientëve të tyre.