Për të kuptuar nëse jeni, ose jo në një marrëdhënie të lumtur mjafton t’u përgjigjeni këtyre pyetjeve

Jeta në çift mund të jetë pak e komplikuar dhe ndonjëherë partnerët mund të pyesin veten nëse ja vlen ose jo të vazhdojnë lidhjen. Për t’ua bëtë më të lehtë këtë vendim ekspertët e marrëdhënieve në çift kanë krijuar një listë me pyetje, përgjigjet e të cilave mund të zbulojnë nëse jeni, ose jo ne një marrëdhënie të lumtur.

Partneri të bën të ndihesh mirë me të?

Ndihesh rehat me partnerin dhe e ke të lehtë të diskutosh me të për të ndarë ndjesitë dhe mendimet?

Ju e keni pranuar njëri-tjetrin kështu siç jeni dhe nuk keni nevojë të ndryshoni?

Kur keni probleme i zgjidhni duke diskutuar me qetësi?

Ju i merrni vendimet bashkë duke respektuar njëri-tjetrin?

Jeni miqtë më të mirë të njëri-tjetrit?

Do t’i besoje partnerit fjalëkalimet si dhe të dhënat e llogarive bankare?

Miqtë dhe familjarët e tu mendojnë se ti ke një marrëdhënie fantastike me partnerin?

A ekziston xhelozia, gënjeshtrat dhe kontrolli në marrëdhënien tuaj?

A ndani të njëjtat këndvështrime sa i përket politikës, fesë dhe rëndësisë së martesës?

A jeni emocionalisht të qëndrueshëm?

Kur flet me dikë për veten dhe partnerin përdor përemrin “ne”, apo “unë dhe ai”