Pas shijes dhe nuhatjes, zbulohet tjetër simptomë e koronavirusit. Dermatologët bëjnë apel: Nëse shihni këto shenja në lëkurë…

Pas humbjes se shijes dhe nuhatjes, nje tjeter shenje e re eshte evidentuar si simptome e prekjes se nje personi nga koronavirusi.

Kete radhe ata qe flasin jane dermatologet dhe lidhet me disa shenja ne pjesen e lukures, qe nuk duhet t’ju lene indiferente nese i konstatoni.

Mediat e huaja shkruajne se fundi se ju mund të jeni të rrezikuar nga koronavirusi nëse shihni në lëkurë pika të kuqe, acarim apo djegie.

Dermatologët dhe shkencëtarët e lëkurës besojnë se zhvillimi i plagëve të dhimbshme, dhe shenjave të kuqe mund të lidhet me koronavirusin.

Disa prej tyre jane me ndjesi te kruarjes, nderkohe qe nuk eshte perjashtuar as djegia.

Më shumë se 400 dermatologë kanë dëshmuar këto shenja në pacientët COVID-19.

Sipas tyre, cdo person qe ve re kete ndryshim ne lekure duhet te njoftoje mjekun.

Shkencëtarët kanë paralajmëruar publikun dhe mjekët t’i kushtojnë më shumë rëndësi pacientëve që kanë këto simptoma në lëkurë.