Pandi Laço krahason “Sanremo-n” me Festivalin e RTSH-së, statusi ku zbuloi buxhetin dhe pagesat

Përveç showman-it Ardit Gjebrea, edhe producenti i njohur i disa produksioneve televizive Pandi Laço ka dhënë opinionin e tij për “Sanremo 2019”. Laço, i cili ishte skenaristi i Festivalit të fundit të Këngës në RTSH, ka shkruar një status të gjatë në Facebook, ku zbulon dhe disa detaje të pathëna të festivalit shqiptar, nga i cili po ashtu si nga “Sanremo” zgjidhet kënga fituese që përfaqëson vendin në Eurovizion. Ja ç’shkruan Laço në statusin e tij: “Sanremo” filloi. 17 milionë Euro janë kostot e Festivalit gati sa një kilometër autostradë këtu tek ne… Nuk është aq shumë, si eventi më i madh i muzikës në Itali. Rreth 30 milionë lekë (të reja) kushton festivali i këngës në RTSH. Më pak se gjysma e pagesës se Claudio Baglionit për këtë Festival. Rreth 300 mijë Euro, secili marrin dhe prezantuesit e tjerë të Sanremos. E talentuara Ana Golja, performoi për një pagesë sa 1/100 e tyre. Baglioni, drejtor artistik dhe prezantues, deklaroi paraprakisht se nuk do të jetë një “festival politik”. Por në momente të caktuara, gracka e politikës nuk i kurseu protagonistët e Festivalit. Këngë impenjative, me tekste të forta, për emigracionin, dhunën në familje, marrëdhëniet prindër-fëmijë, natyrisht dhe për dashurinë një pjesë e mirë… Probleme me audion e dëgjimin sa të duash, aq sa Patty Pravo ndërkohë që muzika merr kohë të fillojë, lëshon batutën…”Kam ardhur të këndoj, jo të dal xhiro këtu…”

Pandi-Laco-2

Gafa të prezantuesve (jo lapsuse), aq sa në një moment vjen një përshëndetje speciale për Casamonicat, familjen më të madhe mafioze të Romës… Aty-këtu edhe shaka të sforcuara..! Po “Sanremo” gjithmonë funksionon, ndërkohë që i bëhet jehonë kësaj pjese të kulturës italiane! Bashkia e qytetit jep shumë para për një event që i përket publikut! 25 milionë Euro parashikohen të ardhurat!”, përfundon statusi i Laços.

Pandi-Laco-1