Notarja më sexy e Italisë mbyll karrierën dhe zbulon lidhjen me trajnerin: “E shijova nga fillimi në fund”

“Ishte një udhëtim i bukur, shumë vite me entuziazëm e lodhje: e shijova atë nga fillimi në fund”. Federica Pellegrini përpiqet të mos qajë, por ajo nuk mund t’i mbajë lotët pas vendit të shtatë në finalen e stilit 200, “e fundit e karrierës time”. “Pas disa ditësh do të jem 33 vjeç, është koha e duhur, tha ajo për RaiSport – falënderoj të gjithë ata që më brohoritën dhe u zgjuan natën për të më ndjekur nga Italia”.

“Unë jam me të vërtetë e lumtur – shtoi Federica – Ishte finalja më e qetë që kam përjetuar ndonjëherë. E dija që shtyrja e turneut do t’i ndryshonte kartat, por ishte kështu për të gjithë ‘të mëdhenjtë’. Mendoj se është koha dhe mënyra e duhur sepse nuk ka asgjë më të rëndësishme se një finale olimpike. Jam në paqe. Nuk doja ta përfundoja karrierën time vetëm sepse Lojërat ishin shtyrë për një vit “.

Dhe tani çfarë do të bëjë Pellegrini? “Por unë kam kaq shumë gjëra për të bërë. Së pari, të kthehem në shtëpi se të gjithë po më presin, të festoj ditëlindjen time sepse 33 është një moshë e rëndësishme, pastaj duhet t’i bëjmë atletët të votojnë për IOC në shtator, shpresojmë edhe në nëntor se do të jetë Isl në Napoli, më pas do të dalë një dokufilm, pastaj është planifikuar një libër, pastaj regjistrimet e Italia’s got talent”.

Pastaj ‘Hyjnorja’ bën një zbulim: “Nëse nuk do të kishte qenë Matteo, unë me siguri do të isha ndalur disa vjet më parë. Matteo – tha notarja e famshme italiane – ishte një trajner i shkëlqyer dhe një partner i veçantë i jetës, shpresoj se do të jetë edhe në të ardhmen. Përparësia ishte të mbanim të ndarë imazhin e trajnerit dhe atletit dhe ne ishim shumë të mirë për këtë. Ai ishte një person themelor, një nga më të rëndësishmit në këtë rrugë njerëzore dhe sportive “.