Këto janë 10 gjërat që nuk duhet të vishni kurrë në një dasmë

Sa herë që vjen një ftesë martese, priremi të pyesim veten se cila do të jetë veshja e duhur për këtë rast. Por përtej vlerësimit të kohës së vitit, vendndodhjes dhe rrethanave që do të jenë sfondi i ceremonisë, ka rregulla të përgjithshme që duhet të merren parasysh përpara se të vendosni për veshjen e festës.

Do t’ju ketë ndodhur të keni hasur në ndonjë të ftuar “jashtë rreshtit”. Është e vërtetë që jetojmë në një epokë që synon “rinovimin e formaliteteve”. Nuset zgjedhin fustane gjithnjë e më të shkurtra që nuk i zbehin më celebruesit dhe sigurisht nuk veshin geta të cilat, siç do të ishte kodi në rastin e një funksioni fetar, që do të ishte i domosdoshëm edhe në mes të gushtit. Në ditët e sotme ka më pak kufizime, por, megjithëse bashkëshortët duhet të vendosin para së gjithash rregullat, ka gjëra që as duke i hequr të gjitha rregullat e botës nuk duhet t’i shohim.

Të vishni një palë xhinse, një palë atlete ose ngjyra të caktuara, kur nuk kërkohet në mënyrë eksplicite si një kod veshjeje, është një gjest i pakëndshëm dhe disi i vrazhdë dhe i panevojshëm. Për një ditë, ose një ngjarje mund të bëni disa sakrifica të vogla. Le të shohim në detaje se cilat janë këto 10 gjëra të “ndaluara” për t’u veshur në një ceremoni martese. Nga ngjyrat si e bardha, e zeza dhe e kuqe te xhinset dhe atletet, zbuloni se çfarë nuk duhet të vishni në një dasmë.

E bardha nuk vishet kurrë në dasmë

E zeza.

Debati për veshjen e zezë në dasmë ka qenë gjithmonë. Ka nga ata që besojnë se është e vetmja ngjyrë sinonim i elegancës, duke injoruar se është një
ngjyrë e lidhur me zinë, me sëmundjen dhe me momentet që nuk janë të gëzueshme, siç duhet të jetë një martesë.

E kuqja nuk është e mirë për dasmë.
E konsideruar si një ngjyrë
tepër e ndezur, luftarake dhe e gjallë , ajo shihet si një ngjyrë që
largon vëmendjen nga nusja dhe dhëndri, të konsideruar sipas traditës si të vetmit protagonistë të vërtetë të ditës.

Xhinset kanë qenë gjithmonë sinonim i veshjeve të punës apo veshjeve casual dhe pavarësisht se janë fisnikëruar ndër vite, ndonjëherë edhe të përfshira në koleksionet e modës së lartë, nuk do të thotë që në një martesë ta veshësh atë.

Atletet bien ndesh me kontekstin e ceremonive.

Çizmet nuk janë shumë të këndshme për një ceremoni martese.

Këpucë të pakëndshme nuk duhet të vishen kurrë në një dasmë
pikërisht për një arsye që lidhet me komoditetin e tyre.

Veshjet ekscentrike.

Siç u tha për të kuqen dhe për të bardhën, koncepti themelor është rreziku i largimit të vëmendjes nga nusja dhe dhëndri në ditën e tyre të madhe. Për këtë aksesor të çuditshëm, ngjyrat shumë të ndezura dhe elementët që tërheqin të gjithë sytë nga vetja nuk janë kurrë të mirëseardhura.

Bluzat e shkurtra dhe minifundet nuk janë sigurisht zgjedhja e parë që duhet bërë për një pamje të që tregon respekt.

Kapelet.

Falë pasionit për dasmat mbretërore dhe eventet madhore që kanë nxjerrë në pah këtë aksesor, ka të shumë të ftuar që do të donin të mbanin një kapele në një dasmë. Por për ta bërë ose për të mos e bërë atë, duhet të ndiqni rregulla shumë specifike. Sipas traditës, ata që duan që të ftuarit e tyre ta vënë atë, duhet ta bëjnë atë të qartë në ftesë, duke treguar me shkrim formulën “en chapeau”, si një tregues i kodit të veshjes për të ftuarit. Nëse ky formulim nuk shfaqet dhe nuk doni të hiqni dorë, thjesht pyesni nëse do ta veshë nëna e nuses, që të mund ta bëjnë edhe të ftuarit e tjerë.

Ora News