Hapet dosja, zbulohet e shkuara kriminale e shqiptarit që u vra në Athinë: Drogë, krim e shtëpi publike

Autoritetet greke po kërkojnë autorët e vrasjes së 39-vjeçarit shqiptar, Keli Halili në zonën Agios Pavlos në qendër të Athinës. Hetuesit i tremben faktit se kjo vrasje mund të hapë një cikël ekzekutimesh midis anëtarëve të krimit të organizuar dhe veprimeve hakmarrëse, veçanërisht midis të huajve.

Në fakt, autoritete e drejtësisë greke, ELAS po shqyrtojnë vrasjen e tij që të lidhet me dosjen e çështjes e vitit 2017. Arsyet e shpërthimit me mjet plasës të makinës së tij 11 vjet më parë janë ende duke u rishqyrtuar.

Emri i 39-vjeçarit u përmend në një dosje gjyqësore të përgatitur më 20 mars 2012 nga Departamenti i Sigurisë Omonia për aktivitetet e një grupi grabitësish shqiptarë që kishin nën kontrollin e tyre rreth tridhjetë bordellot në rrugën Iasonos, në qendër të Athinës.

ELAS ka shqyrtuar mundësinë që grupi i veçantë i shqiptarëve të ketë qenë i lidhur me një rast korrupsioni të raportuar që kishte pushtuar EYP katër vjet më parë dhe ky rast mbetet në pritje në gjykatë. Hetimi i EYP -së identifikoi rolin e dyshimtë të 27 personave (biznesmenë të dikurshëm dhe aktualë të policisë, avokatë, etj.), të cilët dyshohet se ishin të lidhur drejtpërdrejt ose tërthorazi me mbrojtjen e rreth 1000 klubeve të natës, bordellove, klubeve, etj. në Atikë.

Në këtë hetim iu dhanë role kryesore një biznesmeni 50-vjeçar i cili u vra në tetor 2019 në Haidari. Policia po heton mundësinë që shqiptari i vrarë dhe disa nga bashkatdhetarët e tij të kenë provuar të marrin pjesë ose të kenë sukses në dy vitet e fundit të këtij sistemi të “mbrojtjes” së shtëpive publike. Sipas disa vlerësimeve fillestare të policisë, konfliktet lindën për shkak të interesave të kriminelëve dhe disa uniformave të dyshimta. Sidoqoftë, të dhënat përkatëse nuk janë mbledhur, të paktën për momentin. Po shqyrtohet gjithashtu nëse vrasja e 39-vjeçarit lidhet me aktivitete të tjera dhe ndjekje të krimit të organizuar në qendër të Athinës. g.v/abcnews.al