FOTO/ “Distancim” social por shumë afër, ideja gjenial e dizenjuesit për restorantet e ushqimit të shpejtë

Vizitorët e restoranti me ushqim të shpejtë mund të shijojnë ushqimin e tyre pa patur frikë se mund të infektohen nga koronavirusi.

Të paktën këtë pretendon dizajneri francez Christophe Gernigon, i cili ka krijuar Plex’Eat si një mundësi për pronarët e bizneseve duke shpresuar të rihapin fast-food-et e tyre me ushqim të shpejtë mes pandemisë së koronavirusit.

Ideja ka marrë interes në Francë, Belgjikë, Kanada, Japoni dhe Argjentinë.

Një prerje në pjesën e prapme të tavolinës bën që hyrja dhe dalja të jetë e lehtë, kështu që darkat nuk do të zhvillohen në distancë, ndërsa dizenjuesi thotë se dëshironte të ndërthurë sigurinë me shkëlqimin.

Mathieu Manzoni drejton një restorant të stilit amerikan pranë muzeut në Louvre të Parisit.

Ai e ftoi Z. Gernigon të paraqiste idenë e tij në restorant dhe po shikon mundësinë e kryerjes së një porosie.

‘A do ta pëlqejnë njerëzit? Nuk mund të them, por dua të besoj se mund të shtojë diçka sepse e konsideroj kënaqësi, ‘tha ai, duke folur nga restoranti i tij, i cili është i hapur vetëm për porosi.