EUROSONG 2020/ Islanda, favorite në festivalin online… ja çfarë pritet të ndodhë me eventin më të madh muzikor në Europë

Grupi “Daði og Gagnamagnið”, përfaqësues i Islandës me këngën “Think about things”,  është favorit, është renditur në vend të parë, ndërsa e pasojnë Lituania, Rusia, Suedia dhe Belgjika.

Pandemia COVID-19 ka ndryshuar rregullat e Eurosong, duke bërë që festivali më i madh i muzikës në Europë të zhvillohet online. Dy gjysmë finalet e para pritet të zhvillohen më 12 dhe 14 maj, sipas faqes zyrtare të Eurosong në Twitter.Ndërkohë që një review të bërë në Youtube, nga një faqe jo zyrtare e Eurovizion, parashikohet si fituese Islanda. Grupi “Daði og Gagnamagnið”, përfaqësues i Islandës me këngën “Think about things”,  është favorit, është renditur në vend të parë, ndërsa e pasojnë Lituania, Rusia, Suedia dhe Belgjika.

Këngëtarja shqiptare Arilena Ara, ka publikuar edhe videoklipin zyrtar me të cilin do të përfaqësohet në Eurosong, ndërkohë që ngelet për t’u parë në ditët në vijim, sesi do të vijojë shfaqja e eventit.

(F.g/dosja.al)