Dieta absurde e Marcos Llorente: një ushqyerje si në kohët prehistorike

Në një intervistë për radio programin spanjoll “El Larguero”, mesfushori i Atletico Madrid, Marcos Llorente, ka folur ndër të tjera për dietën e tij. Spanjolli e ka quajtur atë “dieta paleolitike”, e cila konsiston në ngrënien e vetëm asaj që ishte e pranishme në atë epokë të prehistorisë.

LLORENTE E DIETA PALEOLITIKE

“Me dietën paleolitike do të jem 100% në formë – shpjegoi mesfushori spanjoll për El Larguero -. Është një mënyrë jetese dhe një mënyrë jetese. Kështu do të jetoj dhe kështu do të vdes… Është kështu. Unë bëj për shëndetin dhe jo për futbollin. E kam të qartë se kur të përfundoj karrierën time do të vazhdoj të kujdesem për veten në të njëjtën mënyrë ose edhe më shumë se tani”.

Llorente shpjegon me detaje se çfarë përfshin kjo dietë: “Ajo konsiston në të ngrënit e asaj që hahej në epokën paleolitike… Duhet të eliminohen të gjitha ushqimet ultra të përpunuara. As mos i shiko fare ato. Madje edhe drithërat. Çdo gjë që është brumë, makarona, bukë, grurë, oriz, duhet të përjashtohen, si edhe produktet e qumështit. Vetëm djathërat e cilësisë së lartë. Unë ha gjithçka. Mish, si bifteku që e adhuroj. Peshk, vezë, perime. Dhe karbohidratet si patatet dhe patatet e ëmbla”.

Dieta paleolitike u krijua në vitet 1930 nga dentisti Weston A. Price i cili gjatë udhëtimeve të tij vuri re se shumë nga popullata ende në një gjendje primitive jetonte pa sëmundje. Në thelb një dietë e personazhit Fred Flinstone, duke përjashtuar biftekët me brontosaur.

lapsi.al