Britney Spears humb gjyqin ndaj babait për kontrollin e pasurisë

Një gjykatë amerikane ka hedhur poshtë një përpjekje të Britney Spears për të hequr babanë e saj si kujdestar i pasurisë së saj. Jamie Spears ka qenë kujdestari ligjor i vajzës së tij për 12 vjet, për shkak të shqetësimeve në lidhje me shëndetin e saj mendor.Avokati i babait të saj argumentoi se ai gjithmonë vepronte në interesin më të mirë të vajzës së tij.

Një gjykatë amerikane ka hedhur poshtë një përpjekje të Britney Spears, 38, vjeçe për të hequr babanë e saj si kujdestar i pasurisë së saj, shkruan BBC.

Jamie Spears ka qenë kujdestari ligjor i vajzës së tij për 12 vjet, për shkak të shqetësimeve në lidhje me shëndetin e saj mendor.

Avokati i Spears tha se ylli i popit ishte “i frikësuar” prej tij dhe se ajo nuk do të performonte për aq kohë sa ai të qëndronte në rol.

Avokati i babait të saj argumentoi se ai gjithmonë vepronte në interesin më të mirë të vajzës së tij.

Një gjykatës tha se ajo do të merrte parasysh ankesat e ardhshme për shkarkimin ose largimin e tij të plotë.

Në ndërkohë, me kërkesë të Spears, kompania financiare Bessemer Trust është emëruar si bashkë-konservator.

Gjatë një seance të martën, avokati i Spears, Samuel Ingham, tha se ajo dhe babai i saj nuk kanë asnjë “marrëdhënie të qëndrueshme pune” dhe nuk kanë folur për një “kohë të gjatë”.

Por Vivian Thoreen, avokati i Jamie Spears, argumentoi se arsyeja që ata nuk kishin folur ishte sepse Ingham e kishte këshilluar Spears kundër kësaj.

Zonja Thoreen gjithashtu mbrojti rekordin e Z. Spears si konservatore. Kur ai mori rolin, zonja Spears po luftonte me dhjetëra miliona dollarë në procese gjyqësore. Por nën udhëzimin e tij, zonja Thoreen tha se operacioni i saj i biznesit tani ishte me vlerë 60 milion dollarë (45 milion).

Beteja ligjore po zhvillohet kundër sfondit të lëvizjes “Free Britney”, ku një grup fansash që besojnë se Spears po mbahet ‘e burgosur’ nga babai i saj dhe të tjerët.

(s.s/dosja.al)