Blogerja e njohur rrëfen sëmundjen e rrallë: Më thanë që kisha vetëm 7 muaj jetë…

Sipërmarrësja dhe blogerja e njohur ruse Miroslava Duma ka folur së fundmi për sëmundjen e rrallë që ka. Ajo zbuloi se vuan nga një sëmudje e mushkërive dhe tregoi se për pasojë, në fillim të vitit i thanë që kishte vetëm shtatë muaj jetë. Në një postim në ‘Instagram’ ajo tregoin se si kjo sëmundje i ndryshoi jetën dhe ndjenjën e frikshme që përjetoi atëherë kur e zbuloi sëmundjen.

“Në fillim të këtij viti, u diagnostikova me një sëmundje të rrallë të mushkërive dhe më dhanë shtatë muaj jetë. Ishte një ndjenjë e frikshme atëherë, por teksa shoh mbrapa, e kuptoj se muajt e kaluar të rimëkëmbjes sime ishin ndoshta muajt më të lumtur të jetës sime. Ndalova prapritur dhe kuptova sa shumë e dua jetën, sa e bukur është bota jonë. Për herë të parë në jetën time, pashë blunë e shndritshme të qiellit dhe jeshilen e bukur të pemëve. Sikur kisha jetuar në një tjetër planet më parë. Zgjohem e lumtur, vetëm sepse mund të kaloj edhe një ditë. Zgjohem e lumtur sepse nuk kërkoj më shumë.”

View this post on Instagram

Earlier this year I was diagnosed with a rare lung disease, and given 7 months to live. It was crazy scary then, but looking back, I realise that the past few months of recovery were possibly the happiest months of my entire life. I suddenly stopped running the marathon and realized how much I love life, how beautiful our world is and how much I want to stay here. With the people I love. For the first time in my life, I saw the bright blue of the skies. And the beautiful green of the trees. As if I had lived on a different planet before. I wake up happy, just because I can spend one more day here. Not asking for more or trying to run faster. My entire life I was seeking approval and obsessing over “likes” both in the physical and virtual worlds, without realizing that I actually had to learn how to “like” myself first. Years of self criticism and doubt, stress, dieting, physically, mentally and emotionally pushing and pushing myself got my immune system to collapse and I had made myself fatally sick. I now realise that these past months were also the most creative months of my entire 34 years. Yet success to me today is not measured by external indicators anymore, but by what’s inside. It is measured by my own health, and the health of those I love. It is measured by how I choose to contribute to the world. For the past 2 years, the Universe caused me to experience a number of remarkably serendipitous events that sometimes felt surreal; like how a silly mistake, made by my lawyer, led me to an early diagnosis, and gave me a chance to live. I saw signs everywhere. As if someone was telling me: “don’t give up”. Today I continue to follow my big dream, and genuinely believe it can help save our planet. No matter what. And against all odds. One day I hope I’ll be able to tell you all about it. And most importantly: Thank you to all the wonderful people in my life, I love you with all my heart (and my lungs 🤓).

A post shared by Miroslava Duma (@miraduma) on

34 vjeçarja gjithashtu u shpreh se pavarësisht se muajt e fundit kanë qenë të vështirë, kjo gjë i ka dhënë forcë.

“Për dy vitet e fundit, universi bëri që unë të përjetoja një numër të madh ngjarjesh, që ndonjëherë dukeshin surreale, ashtu si një gabim pa kuptim, i bërë nga avokati im, më çoi në një diagnozë më herët dhe më dha një mundësi për të jetuar. Pavarësisht çdo gjëje. Një ditë shpresoj që do të jem në gjendje që t’ju tregoj gjithçka. Dhe më e rëndësishmja: Faleminderit të gjithë njerëzve të mrekullueshëm në jetën time. Ju dua me gjithë zemër (dhe me gjithë mushkëri)”, u shpreh ajo.

Miroslava hyri në botën e modës fillimisht duke rënë në sy në Street Style dhe më pas për Vogue Russia.