Ardi Veliu i nxorri publikisht videon e pistoletës, flet nëna e 15-vjeçarit të dhunuar: Isha në xhirime, do të shkoj që tani në Prokurori (Tregon dokumentin)

Ditën e sotme Drejtori i Polícisë Ardi Veliu, nxorri live gjatë mbledhjes së Komisionit të Sigurisë një video, ku dukej Zaida Çobo, nëna e djalit 15-vjeçar që u dhùnua nga polícia, me pi.stoletë në dorë.

Mirëpo, e gjitha mund të konsiderohet një ska.ndal, pasi ajo video është shkëputuar nga xhirimet e një filmi, titulluar ‘Dashuria s’mjafton’, i Drilon Hoxhës dhe këtë e ka konfirmuar vetë z.Çobo.
Ajo tha për abcnews se e gjitha është një tùrp i madh, pasi Veliu ka përdorur një video të saj artistike (pjesë e filmit) për të báltosur figurën e saj dhe për t’i prishur imazhin. Zaida Çobo tha se do të shkojë në Proku.rori një orë e më parë, për të bërë dèponimin ndaj z.Ardi Veliu, për “príshje imazhi dhe figure”.

Çobo: Ai nuk merr vesh nga arti, nga kultura. Nuk e di domethënë. Ai nuk dallon dot sekset. Duke folur për fëmijën tim thoshte ajo ajo ajo, nëna e saj nëna e saj, është çun z.Veliu jo gocë, është dy metra djalë. Po të ishte djali juaj z. Veliu dhe ta rríhnin, çfarë do bënit ju? Nëse unë jam me prècedent pe.nal, pse më pranuan në polícinë e shtetit, kam bërë testimin dhe vetëm për dy pikë se kam marrë. Si mundet një zonjë me prècedentë pènalë të pranohet në políci. Video që është publikuar nga Drejtori i Polícisë është një skenë xhirimi të një filmi shqiptar, ku regjizor është Drilon Hoxha. Është film shumë i njohur. Unë kam punuar dy vjet te ai film. Është vërtetë tùrp, më vjen për të ardhur kèq.

Pyetje: Sot pati një kundërsùlm ndaj jush, pasi thatë se do të bëni çmos që ta ndiqni çështjen e djalit tuaj, si ndiheni?

Çobo: Unë e kam thënë që ditën e parë, pasi shefi i madh më tha të bëj dènoncim. Unë nuk kam besim te polícia, deklaratën time e ka marrë në dorë SHÇBA-ja dhe avokati i popullit.
Pyetje: Ndiheni disi e kërcë.nuar?
Çobo: Unë më parë isha frí.kësuar dhe ndihesha e kër.cënuar, por pasi më thanë atje në SHÇBA ke mbrojtjen tonë nuk ndihem më e kërc.ënuar. Unë s’kam fríkë, dhe rrjetet sociale i kam publike, pasi jam person publik.