A e shkaktoi ‘hëna blu’ tërmetin në Turqi? Deklarata e frikshme e astrologut të njohur

A e shkaktoi ‘hëna blu’ tërmetin në Turqi?

Astrologu i njohur turk, Aysun Koç ka shpjeguar fenomenin e hënës së plotë, e cila njihet ndryshe “hëna blu’.

Sipas tij, hëna blu ndikon te tërmetet, duke theksuar se rreziku i tyre në Turqi do të vazhdojë deri më 16 nëntor.

Astrologu u shpreh se tërmeti është efekti më i dukshëm i këtij fenomeni të rrallë, por do të ketë edhe probleme të tjera, si rritja e shtrimeve në spitale për shkak të Covid-19, zhvillime në burgje dhe çekuilibër i vazhdueshëm ekonomik.

“Si vend, ne mund të jemi të ekspozuar ndaj armiqësive të fshehura”, tha ai. Mbrëmë hëna e plotë u pa nga e gjithë bota, për herë të parë pas 76 vitesh.

Numri i viktimave nga tërmeti në Turqi u rrit në 51, ndërsa rreth 900 të tjerë thuhet të jenë lënduar.