A duhet të ndahem me partnerin tim nëse dyshoj të ardhmen tonë së bashku?

Kur jeni në një marrëdhënie me dikë, të menduarit për të ardhmen me të duhet të jetë emocionuese. Pra, çfarë ndodh kur filloni të keni shqetësime për rrugën përpara?

Lexuesi i kësaj jave Carol shkroi për të pyetur: “Nëse dyshoni për të ardhmen tuaj së bashku, a ka mbaruar marrëdhënia?”

Të kesh dyshime për të ardhmen e marrëdhënies suaj mund të jetë konfuze, veçanërisht nëse jeni në një lidhje afatgjatë. Por anëtari i Drejtorisë së Këshillimit, Beverley Blackman, beson se të kesh dyshime për një marrëdhënie është normale. “Kjo tregon se po mendoni dhe prandaj kujdeseni për mënyrën në të cilën po shkon marrëdhënia juaj, në vend që të ekzistoni në të çdo ditë”, thotë ajo. Çfarë duhet të bëni nëse dyshoni për të ardhmen e një marrëdhënieje? “Nëse kemi dyshime, është mirë t’i jepni vetes pak kohë për t’i marrë parasysh dyshimet,” thotë Blackman. “Nga çfarë përbëhen? A është diçka që partneri juaj po bën apo nuk e bën dhe nëse po, a është kjo diçka për të cilën keni adresuar apo komunikuar? A e di partneri juaj se ju shqetëson?” Arsyeja më e zakonshme që njerëzit dyshojnë në marrëdhëniet sipas Blackman është frika nga intimiteti. “Nëse të qenit më i përkushtuar krijon një sërë dyshimesh dhe pyetjesh në kokën tuaj, atëherë këto janë gjëra që duhet t’i kuptoni dhe t’i adresoni,” thotë ajo. “A dyshoni se partneri juaj ju do apo dëshiron të jetë me ju – si e tregojnë këtë? Si e tregoni? Nëse keni dyshime nëse jeni ‘mjaft i mirë’ për të qenë në këtë marrëdhënie, atëherë ndoshta, thellë brenda vetes, është vetëvlerësimi juaj ose mungesa e besimit në veten tuaj për të qenë një person i dashur që po shkakton vështirësinë. “Ndonjëherë ne e kemi të vështirë të besojmë se partneri ynë na do, veçanërisht nëse jemi të ashpër me veten dhe kemi pritshmëri të mëdha për aftësinë tonë për të qenë në një lidhje.” Përvojat e kaluara mund të shfaqen në marrëdhëniet aktuale dhe të shkaktojnë dyshime për veten dhe aftësinë tonë për të pasur një marrëdhënie dhe partnerin tonë.

Nëse nuk mund të shihni një të ardhme me partnerin tuaj, a duhet të ndaheni?

“Të gjitha marrëdhëniet goditën periudha të vështira herë pas here,” thotë Blackman. “Guri themelor i çdo marrëdhënieje është aftësia për të komunikuar me partnerin në një nivel të thellë dhe për të ndarë ndjenjat dhe pasiguritë me të. “Shpesh kjo do t’ju ndihmojë të shihni se ku qëndrojnë vështirësitë – nëse është diçka që ata po bëjnë, apo nëse është diçka në kokën tuaj.” Blackman pyet: “Nëse ka diçka më të thellë sesa thjesht të kuptosh atë që ju bën të dyve, a keni vështirësi me idenë e komunikimit me partnerin tuaj? Nëse po, pse? Konflikti është diçka që shpesh sjell frikë, siç është aftësia për të qenë të pambrojtur në lidhje me ndjenjat tuaja me dikë.”

Përgatiti K.I / Burimi www.huffingtonpost.co.uk