A do të kemi vjeshtë këtë shtator? Përgjigjen e jep meterologia e njohur

Ditët e para të shtatorit kanë shënuar temperatura të larta që nuk janë normale për stinën e vjeshtës. Në një intervistë, në A2CNN, meteorologia e Meteoalb Tanja Porja tregoi se pyetja më e shpeshtë që po i drejtohet asaj dhe meteorologëve të tjerë gjatë këtyre ditëve është nëse do ketë vjeshtë këtë shtator, kur në fakt duket ende si muaji i nxehtë i gushtit. Ajo u shpreh se pas datës 20 shtator temperaturat do të ulen, megjithatë reshjet do të mungojnë.

A do shohim vjeshtë në këtë shtator?

Tanja Porja: Kjo është pyetja më e shpeshtë që marrim gjatë këtyre ditëve, nuk janë temperatura të shtatorit por do jenë prezente deri me datë 15 shtator. Nga data 20 e në vijim do shfaqet vjeshta, do bien temperaturat. Maksimumi 25-26 është temperature. Reshjet do i mungojnë shtatorit.