“16 vjet pa alkool dhe drogë”, Eminem feston përvjetorin e rëndësishëm!

Eminem festoi së fundmi 16-vjetorin e rrugëtimit të tij pa alkool dhe lëndë narkotike, gjë të cilën e ndau edhe me ndjekësit e tij në Instagram. Postimi paraqiste një imazh të dorës së tij duke mbajtur një monedhë maturie, një simbol i përdorur në programet e rimëkëmbjes për të përkujtuar momente të rëndësishme.

Monedha shfaqte një imazh të një peme dhe fjalët “Unity Service Recovery”, dhe krah saj ai nuk shkroi asgjë. Artisti ka folur hapur për luftën e tij me varësinë ndaj substancave si Vicodin, Ambien dhe Valium.

Rruga e tij drejt shërimit nisi pas një mbidoze thuajse fatale me metadon në 2007. Në një intervistë të vitit 2009 me Vibe, Eminem zbuloi shkallën e varësisë së tij, duke pranuar se konsumonte sasi të mëdha pilula çdo ditë dhe humbi kontrollin mbi marrjen e substancave.

Eminem më herët ka folur për lehtësinë me të cilën iu ofruan droga pasi u bë i famshëm: “Ti shkon në turne dhe njerëzit të japin drogë falas. Unë ia dola për një kohë. Dhe pastaj u bë ‘Më pëlqen shumë kjo gjë’ dhe nuk di si të ndalem'”.

Rrugëtimi i Eminemit është një dëshmi e fuqishme e qëndrueshmërisë së tij dhe shërben si frymëzim për shumë njerëz që përballen me beteja të ngjashme. Sinqeriteti dhe përkushtimi i tij ndaj maturisë vazhdojnë t’i japin atij respekt jo vetëm si artist, por si individ që kapërcen sfida të rëndësishme personale.

Bordo