14 Tërheqja mendore është shumë më e fortë se ajo fizike dhe të gjithë ne meritojmë ta përjetojmë

Sot është duke u bërë gjithnjë e më e vështirë të krijosh lidhje të thella, të forta dhe autentike. Dhe kështu, në epokën e shfaqjes, tërheqja mendore bëhet një përjashtim sesa rregull. Kur takojmë një person, gjëja e parë që vërejmë është pamja e tyre fizike. Është e pashmangshme. Për fat të keq, shumë prej nesh mbështeten tek ajo për të vendosur nëse do të vazhdojë apo jo një njohje. Ose nëse do të përpiqemi ta shndërrojmë atë në diçka më shumë.

Është e gabuar të zgjedhësh një person vetëm në bazë të pamjes së tij. Shumë marrëdhënie sot bazohen në parime të gabuara. Në një pamje të mirë fizike, për pozicionin shoqëror, mbi pamundësinë për të qenë vetëm. Gjëra që me siguri mund të kenë rëndësinë e tyre, por që nuk janë të mjaftueshme. Ato nuk ndihmojnë për të ndërtuar diçka thellësisht autentike dhe të qëndrueshme.

Në kontekste të tilla, tërheqja mendore është absolutisht e përjashtuar. Megjithatë, të gjithë meritojnë ta provojnë atë. Të përjetosh intensitetin e një ndjenje që tejkalon bukurinë, përtej çdo forme pamjeje. Emocioni i të qenit i dashur për atë që je brenda, të vlerësohesh për vlerat, mendimet e tua, vizionin tënd për jetën.

Tërheqja mendore është e fuqishme

Tërheqja mendore është e fuqishme, shumë më e fuqishme sesa ajo fizike. Më e fortë se koha që kalon, rrudhat që shfaqen, flokët e bardhë që përpiqemi t’i fshehim. Ajo është aty… kur gjithçka ndryshon, trupi plaket, ritmi bëhet më i ngadaltë dhe shikimi nuk është më i njëjti, tërheqja mendore mbetet.

Përkundrazi rritet me kalimin e viteve. Përvetëson vlera, interesa, përvojë. Ata që japin gjithçka për pamjen janë të destinuar të jetojnë të pakënaqur. Gëzimet e mendjemadhësisë zgjasin vetëm disa momente.

Dashuria që bazohet në nevojë nuk është dashuri

Dashuri që bazohet në nevojë ose në gjithçka që është materiale, mos e quani dashuri. Zgjat vetëm disa periudha. Ndonjëherë më pak dhe gjithçka që mbetet është thjesht një ndjenjë e shkëlqyeshme e zbrazëtisë.

Një ndjenjë autentike është e plotë. Ajo përfshin kokën, trupin dhe zemrën. Përfshin tërheqjen mendore dhe fizike. Mos u kënaqni me gjithçka që është e shpejtë, e thjeshtë dhe e qartë. Mos kërkoni thjesht një ide të bukurisë dhe përsosmërisë. Ju rrezikoni të humbni thelbin e njerëzve që është e vetmja gjë që ka rëndësi. Dhe rrezikoni të humbni veten tuaj ndërsa duhet të mbroni anën sipërfaqësore.

Përqendrohuni në tërheqjen mendore, mos u kënaqni, tregohuni selektiv. Jepini vetes atë që meritoni. Obligacione autentike, ndjenja të thella. Një dashuri që ju plotëson.

Burimi / https://www.giornodopogiorno.org/