10 femrat më të bukura në botë sipas shkencës

Gjithçka rreth kësaj teme bazohet në filozofinë e lashtë greke të quajtur proporcioni Phi, të cilën Julian De Silva, profesor, e ka përdorur bashkë me ndihmën e sistemeve kompjuterike për të përcaktuar se cilat femra të njohura e kanë proporcionin ideal të fytyrës dhe simetrinë e duhur. “Me teknologjitë e reja, ne kemi zgjidhur disa mistere sa i përket asaj se si e definojmë bukurinë fizike dhe rezultatet tregojnë se disa aktore dhe modele të njohura kanë karakteristika të fytyrës të cilat i përafrohen parimeve të lashta greke sa i përket perfeksionit”, ka treguar Dr. De Silva. Sidoqoftë, sipas grekëve të lashtë dhe shkencës, këto janë dhjetë femrat më të bukura në botë, të renditura sipas përqindjes së përsosmërisë së fytyrës:
Amber Heard – 91.85%.

Amber

Kim Kardashian 91.39%

Kim

Kate Moss 91.06%

Kate-Moss

Emily Ratajkowski 90.8%

Emily

Kendall Jenner 90.18%

Kendall

Helen Mirren 89.93%

Helen

Scarlett Johansson 89.82%

Scarlett

Selena Gomez 89.57%

Selena

Marilyn Monroe 89.41%

Marilyn

Jennifer Lawrence 89.24%

Jennifer

/Lapsi.al