Regjisori i Titanic: Leonardo desh nuk e fitoi rolin, ishte arrogant

James Cameron pothuajse nuk e caktoi Leonardo DiCaprio për të luajtur Jack Dawson në “Titanic”, duke pretenduar se aktori u shfaq në audicion me një qëndrim si diva. Regjisori i filmit kujtoi takimin me DiCaprion përpara filmit rekord të vitit 1997 në një intervistë me GQ.

“Kështu Leo hyri – natyrisht, i magjepsi të gjithë, përfshirë edhe mua,” shpjegoi Cameron. “Dhe unë thashë: “Mirë, le të shohim se si është kimia juaj me Kate.” Sipas regjisorit, DiCaprio mendoi se kjo do të thoshte “një takim tjetër me Kate”. Por në fakt, Cameron e kishte thirrur për të regjistruar dy rreshtat e leximit së bashku.

“Dhe ai tha; ‘Do të thuash që duhet të lexoj?’ Dhe unë i thashë, ‘Po’. “Ai tha, Jo, unë nuk lexoj,” pohoi Cameron. “Do të lexosh, ose nuk do ta marrësh pjesën”, kujton regjisori duke i thënë DiCaprios. Kështu ai lexoi dhe menjëherë “u shndërrua në Jack”.

Ai tha: “Prit, prit, prit. Domethënë nëse nuk lexoj, nuk e marrë pjesën? Vetëm kështu?’”, vazhdoi drejtori. Dhe unë thashë, Po. Ky është një film gjigant që do të marrë dy vjet nga jeta ime . Kështuqë nuk mund të gaboj ke zgjedhja e kastit. Ose do lexosh ose largohu.”

Sipas James, DiCaprio u shfry, por pranoi të lexonte me Winslet-in. Kate menjëherë e pëlqeu”, shpjegoi ai. “Retë e errëta ishin hapur dhe kjo rreze dielli zbriti dhe ndriçoi mbi Leon. Në atë moment thashë, “Ky është Jack”. “Titanic” fitoi 11 nga 14 Çmimet e Akademisë për të cilat u nominua dhe siguroi vendin e DiCaprios si një nga aktorët më me ndikim të shekullit./Lapsi.al