Dashuria e vërtetë do të vijë vetëm pas gabimit të jetës suaj

Shumë thonë se dikush mëson nga gabimet dhe ndoshta nuk ka ndonjë shprehje më të vërtetë. Ne bëjmë zgjedhje “të gabuara” që na bëjnë të veshim shpirtin tonë, pasi ato janë zgjedhje që na mësojnë të ecim përpara dhe të kuptojmë se çfarë kërkojmë vërtet dhe çfarë ishte thjesht një utopi. Në dashuri funksionon në të njëjtën mënyrë. Ne duhet të mësojmë të njohim ndjenjat e mëdha, intensive dhe spontane.

Ne duhet të kuptojmë se çfarë duam nga dashuria, duhet ta duam veten të kuptojmë nevojat tona dhe të jemi në gjendje të kuptojmë se kë duam përkrah. Për këtë arsye çdo gabim që kemi bërë, çdo histori që mendojmë se është e gabuar ose që ka lënë shijen e hidhur, ishte vetëm një mësim i domosdoshëm për të njohur dashurinë e vërtetë.

Ke kuptuar se e vetmja arsye pse kjo dashuri ishte në jetën tënde ishte për të thyer zemrën tënde. Sepse ndonjëherë, dashuria e jetës suaj vjen pas gabimit të jetës suaj. Ju do të takoni atë person i cili do t’ju dojë si ju e meritoni të duheni, në mënyrën që gjithmonë keni dashur. Së pari do të jeni të kujdesshëm, do mbroni zemrën tuaj, sepse keni mësuar nga e kaluara, por dashuria e jetës suaj do të jetë e duruar me ju.

Ai do të jetë i durueshëm dhe dashamirës me ty, ai do të mendojë për ty dhe nuk do të të lërë kurrë duke pritur për ditë ose orë për të marrë një përgjigje të thjeshtë me një mesazh. Në fakt, ai do t’ju shkruajë i pari. Ai do t’ju kuptojë dhe do të jetë i ndjeshëm me fjalët e tij, ai do t’ju shohë si një qenie njerëzore e papërsosur që ka shumë plagë. Ai do të bëjë gjithçka që mundet për t’ju shëruar. Një frenim i një historie të re mund të vijë edhe nga frika e prishjes së balancit nga vetëm në çift dhe të detyrohesh të heqësh dorë nga liria dhe pavarësia. Kur nuk ka lidhje, çdo veprim, gjest ose vendim varet vetëm nga vullneti i dikujt, pa kufizime, ndërsa në çift gjërat kanë tendencë të ndryshojnë, sepse është e pashmangshme që të mos llogarisësh partnerin.

Dashuri gjithashtu do të thotë të gjeni kompromise me tjetrin, duke hedhur maskën dhe duke zbuluar atë që jeni, me të meta dhe dobësi, duke përmbushur nevojat e partnerit dhe ndonjëherë të vetes. Ata që nuk i përdorin këto mekanizma mund të kenë vështirësi në pranimin e tyre. Personi në jetën tuaj do të vijë kur të besoni se e meritoni dhe nuk do të lejoni “zhgënjimet” që të ndalin dëshirën tuaj për të dashur.

Burimi / tvevideo.caffeinamagazine.it